FAQ

FAQ - OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL 


Hvad er forskellen på almindelig neglelak og gel neglelak? 
Gele manicure er begyndt at blive populært over de seneste 4-5 år som et alternativ til almindelig neglelak. Almindelig neglelak kræver 20-30 minutter for at hærde helt op. Her er gel-lak forskellig, da gel-lak indeholder en speciel polymer der hærder op under en LED eller en UV-lampe. Lampen sikre, at gel neglelakken hærder med det samme. Ydermere er gel-lak meget tykkere i konsistensen end almindelig neglelak. 

Det er normalt, at gel-lak skal laves hos professionelle neglesaloner, hvor professionelle negleteknikere er uddannet i brugen af det særlige gel-lak udstyr. Derfor er prisen på gelenegle normalt også meget højere end almindelig neglelak. Gellak har dog en lang række fordele: 

 • Flot og skinnende finish (meget mere skinnende end almindelig neglelak) 
 • Gel-lak skaller ikke af lige som almindelig neglelak (der ofte skaller af efter 3-4 dage selv under almindelige aktiviteter som opvask og arbejde på en computer) og holder derfor MEGET længere
 • Gel-lak holder op til flere uger


Yderligere er der forskel på hvordan almindelig neglelak og gel-lak fjernes.

Hvordan påføres Le Mini Macaron Gel neglelak? 
Hvis du er nybegynder med gel-lak bør du tillade dig selv 2-3 forsøg med påførsel for at blive bekendt med hvordan gel-lak virker. Der er mange tips og tricks til hvordan gel-lak påføres med det bedste resultat og sikrer, at gel-lakken ikke bliver for tyk og holder længere.

Nye brugere af gele neglelak begår typisk små fejl under påføringen, og beskylder så gel-lakkens kvalitet for at være skyld i, at lakken ikke holder længe, skaller af, eller er for tyk og ikke glansfuld nok. 
Vi har testet Le Mini Macaron mange, mange gange under alle tænkelige forhold - Le Mini Macaron er et fantastisk 1-trins system og vi er sikre på, at du ikke kan finde et bedre 1-trins system på markedet (det mener vi faktisk!)... så vi beder dig være tålmodig, læse vores vejledninger nøje og tage dig tiden til at blive fortrolig med Le Mini Macaron gel-lak og hvordan den påføres! Så snart du bliver fortrolig med brugen vil du opdage, at Le Mini Macaron i sandhed er en fantastisk gel-lak der giver dig en utrolig skinnende, glans- og farvefyldt manicure, der ikke skaller af og er perfekt i alle situationer - på arbejde, ved sport, under rejser... over alt hvor du er! 

Hvorfor "bobler" min gel-lak og skaller hurtigt af og/eller løfter sig i kanten?

Hvis din gel-lak "bobler" er det højest sandsynligt altid fordi du har lagt et for tykt lag lak. Vi plejer at sige at jo tyndere lag jo længere holdbarhed! Næste gang du lægger lak, så prøv og husk dit først lag skal være så tyndt som overhovedet muligt (næsten gennemsigtigt). 

"Bobler" din gel-lak ikke, men skaller hurtigt af efter den er lagt, så kan det være fordi du har glemt at filet let i overfladen før du påførte lakken. Husk også gerne at forsegle lakken på den øverste kant af neglen. Derved forsegler du lakken i kanten, så den ikke skaller af for hurtigt.

Hvis du fortsat oplever du ikke kan få det til at fungere, så kontakt vores kundeservice. Alle negle er forskellige og derfor kan nogle have brug for at benytte en alternativ metode – Vi står altid klar til at hjælpe!

 

Hvorfor trækker min gel-lak sig sammen inden jeg når at komme den i lampen?

Hvis din gel-lak trækker sig sammen når du lægger den på neglen (inden den kommer ind i lampen) så er det fordi overfladen på neglen er for fedtet. Vi anbefaler derfor, at du enten filer let i overfladen og/eller tørre godt af med en remover pad eller anden neglelakfjerner.

Hvis du fortsætter med at oplever samme problem næste gang, så vil vi meget gerne have du kontakte os, så vil vi hurtigst muligt finde ud af hvad problemet er, så vi er sikre på du også kan blive rigtig glad for din Macaron.

 

Hvordan fjerner jeg Le Mini Macaron gel-lak?
Gel-lak er anderledes end en almindelig neglelak, da det skal “lægges i blød” når du vil fjerne lakken. Der er i startkittet inkluderet 10 Remover Pads (1 stk. pr. finger) I Maxi kittet er der 20 stk inkluderet. For at fjerne din gamle gel-lak gøres det på denne måde:

 • Fil let i overfladen af lakken på hver negl.
 • Herefter pakker du hver negl ind i en Remover Pad.
 • Din Remover Pad skal blødgøre lakken i ca. 15 minutter. Sørg for den er pakket tæt rundt om hver negl for at undgå luft i at trænge ind.
 • Lakken vil have løftet sig fra neglen og kan let fjernes med enten en fil eller vores neglebåndsskubber.

Vi anbefaler du ser vores video til hvordan du fjerner lakken i vores guide.

 

Kan man bruge almindelig neglelakfjerner til at fjerne lakken?

Ja, du kan godt fjerne vores lak med din egen neglelakfjerner. Det er blot vigtigt det er en som også indeholder acetone! Hvis du ønsker at bruge din egen neglelakfjerner, kan det gøres på denne måde:

 • Fil det øverste lag af din lak (Så du ”åbner” lakken og gør det lettere for væsken at trænge ind)
 • Fugt et lille stykke køkkenrulle/vatrondel med neglelakfjerner og læg den ovenpå lakken.
 • Vikle herefter et stykke stanniol rundt om neglen. (Sørg for den sidder tæt rundt om fingren så der slipper mindst muligt luft ind)
 • Lad staniolen sidder på fingeren i ca. 15 min.
 • Lakken vil have løftet sig fra neglen og kan let fjernes med enten en fil eller vores neglebåndsskubber.

Hvorfor løsner lakken sig ikke fra neglen, selvom jeg har brugt Remover pads?

Hvis du har problemer med at få lakken af, kan det være fordi du har glemt at file. Lakken løsner sig hurtigst hvis man filer det øverste lag af, inden man påfører Remover pads, da det er med til at ”åbne” lakken, så væsken har lettere ved at trænge ind.

Vi anbefaler eventuelt at du prøver at anvende vores Remover Clips, da de hjælper med at sørger for der ikke slipper for meget luft ind mellem neglene og vores Remover pads, hvilket vil forkorte ventetiden!

 

Hvis du fortsat har problemer, så undlad at være omhyggelig med at file og forberede den naturlige negl næste gang du påfører lakken. Benyt kun en grundig håndvask eller aftørring af neglen med en Remover Pad inden påføringen af lakken - det er rigeligt når man har negle hvor lakken binder så godt til neglene. Påfør eventuelt et lidt tykkere første lag lak, så det ikke binder så godt på neglen.

 

Hvis du fortsat oplever du ikke kan få det til at fungere, så kontakt vores kundeservice. Alle negle er forskellige og derfor kan nogle have brug for at benytte en alternativ metode – Vi står altid klar til at hjælpe!


Hjælp! Min gel-lak er hærdet/klumpet i flasken! 

Det er MEGET VIGTIGT du opbevarer dine neglelakker korrekt. Gel-lak er meget sensitivt over for lys (hvilket er derfor det kan hærde under LED-lys). Det betyder også at det kan reagere ved naturligt sollys, hvis det er udsat for det i en længere periode. Hvis du i en længere periode opbevarer dine flasker i nærheden af et vindue, eller under anden lyskilde, er det muligt for lakken at hærde/klumpe i flasken.

Første gang du åbner din flaske med LMM gel-lak vil du opdage den er meget tyk i konsistensen (i forhold til almindelig neglelak). Dette er helt normalt. Venligst følg den nedenstående vejledning for hvordan du korrekt opbevarer din gel-lak, så du sikre du kan bruge den så længe som muligt:

 • Lad ALDRIG flasken med gel-lak stå åben i en længere periode.
 • Under påføring af lakken skal du åbne flasken og påfører lakken på én enkelt negl. Vi anbefaler du lukker flasken, eller i hvert fald dækker hullet med låget, imens neglen hærder under lampen, og ikke imens påfører lak på den næste negl før lampen slukker. Dette vil hjælpe med at minimere den tid lakken er eksponerer for luft og lys.
 • Når flasken er åben, skal du undgå at sætte den for tæt på LED-lampen, da lys fra LED-lampen kan påvirke lakken i flasken. Det er bedst at holde flasken lukket eller på afstand fra lampen når LED-lyset er tændt. Du må ALDRIG lyse LED-lys direkte på en åben flaske gel-lak!
 • Opbevar dine LMM gel-lak flaske på et mørkt sted, som f.eks. i en skuffe, så de er i sikker afstand fra vinduer og andre lyskilder. ALDRIG opbevar dine gel-lakker i køleskabet! Gel-lak skal altid have normal stuetemperatur.


Virker Le Mini Macaron LED lampe med andre mærker af gel-lak? 

JA, vores lampe kan bruges til alle andre gel-lakker, så længe de er af god kvalitet. Vi kan dog ikke garantere for resultatet, da det ikke er vores egen lak, men det burde virke fint. Husk at andre gel-lakke kan have brug for andre “tørre-tider” under lampen. Hvis du bruges vores LED-lampe til en anden lak og lakken ikke tørrer ordentligt, kan det være nødvendigt at give den 2-3 gange mere under lampen (30 sekunder x 2 eller 3 gange).

Du kan IKKE bruge LED-lampen til at tørre almindelig neglelak. Almindelig neglelak tørrer ved hjælp af lufttørring, hvorimod gel-lak indeholder et polymer, som skal tørre under en LED-lampe for at hærde ordentlig op. LED-lampen er derfor ikke egnet til almindelig lak og vil derfor ikke tørre under lampen.

 

Virker Le Mini Macaron gel lak med andre mærker af UV/LED lamper? 

JA, du kan sagtens tørre/hærde vores lak i andre UV/LED lamper! Vi kan dog ikke vejlede i forhold til tørretiden, da det er meget afhængig af lampen. for resultatet, så det kan være nødvendigt at give den ekstra tid under lampen.

 

Kan jeg bruge min normale neglelak med Le Mini Macaron?

Både ja og nej. Normal neglelak tørrer ikke under vores lampe.
Man kan eksperimentere med vores topcoat ovenpå en almindelig lak, men vær opmærksom på at topcoaten kan trække lakken af, hvis den ikke er tør nok eller hvis lagene er for tykke.

Til gengæld kan man lægge et tyndt lag af en neutral Le Mini Macaron farve eller topcoat, hærde den, vente lidt og lægge normal neglelak ovenpå. På den måde vil den almindelige lak også holde længere, da olie fra neglene ikke trænger op igennem geléen. 


Hvad er forskellen på LED-lamper og UV-lamper? Hvilken lampe bruger Le Mini Macaron?

LED-lamper bruger LED-lys (ligesom den slags man bruger på f.eks. skoler og kontorer) for at hærde lakken. UV-lamper bruger UV-lys (som f.eks. solen benytter) for at hærde lakken. Man kan sige LED-lys er mindre skadeligt end UV-lys, da det ikke overfører UV stråler - der ved eksponering i længere perioder, kan brune huden (som f.eks. ved solbadning) og er mindre skadeligt. Alle vores LMM lamper bruger kun LED-lys.

Lamper med LED-lys benytter nyere teknologi i forhold til UV-lamper. LED-pæren gør det muligt at hærde en gel-lak på halvdelen af den tid det vil tage under en UV-pære.  En LED-lampe bliver heller ikke lige så varm, som en UV-lampe og en LED-pære vil aldrig skulle skiftes. Le Mini Macarons lampe er en 3 watt LED-pære.


Kan jeg bruge strømstikket der følger med min Le Mini Macaron til at oplade min mobiltelefon?

Strømstik-/kablet der er inkluderet i LMM startkittet er IKKE designet til at være kompatibelt med mobiltelefoner, ipads og andre elektroniske produkter. LMM kablet er kun designet til at bruges i forbindelse med LMM LED-lampen. Hvis du bruger strømstikket-/kablet til andre elektroniske produkter kan det overophede. Husk derfor altid kun at bruge LMM strømstik-/og kabel til vores LED-lampe. Du kan dog sagtens bruge vores LED-lampe og vores USB-kabel til alle slags computere, mobilopladere og andre elektroniske produkter med et USB-stik.