FAQFAQ - OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
 

 
Hvad er forskellen på almindelig neglelak og gel-lak? 
Gel-lak manicure er begyndt at blive populært over de seneste 4-5 år som et alternativ til almindelig neglelak. Almindelig neglelak kræver 20-30 minutter for at hærde helt op. Her er gel-lak forskellig, da gel-lak indeholder en speciel polymer der hærder op under en LED eller en UV-lampe. Lampen sikre, at gel-lakken hærder på med det samme. Ydermere er gel-lak meget tykkere end almindelig neglelak. 

Det er normalt, at gel-lak skal laves hos professionelle neglesalonner, hvor professionelle negleteknikere er uddanent i brugen af det særlige gel-lak udstyr. Derfor er prisen på gel-negle normalt også meget højere end almindelig neglelak. Gel-lak har dog en lang række fordele: 

 • Flot og skinnende finish (meget mere skinnende end almindelig neglelak) 
 • Gel-lak skaller ikke af lige som almindelig neglelak (der ofte skaller af efter 3-4 dage selv under almindelige aktiviteter som opvask og arbejde på en computer) og holder derfor MEGET længere
 • Gel-lak holder op til flere uger


Yderligere er der forskel på hvordan almindelig neglelak og gel-lak fjernes. Gel-lak fjernes ved en form for i blød sætning, i modsætning til almindelig neglelak der typisk fjernes med acetone. 

Hvordan påføres Le Mini Macaron Gel-Lak? 
Hvis du er nybegynder med gel-lak bør du tillade dig selv 2-3 forsøg med påførsel for at blive bekendt med hvordan gel-lak virker. Der er mange tips og tricks til hvordan gel-lak påføres med det bedste resultat og sikre, at gel-lakken ikke bliver for tyk og holder længere. Nye brugere af gel-lak begår typisk små fejl under påførsel, og beskylder så gel-lakkens kvalitet for at være skyld i, at lakken ikke holder længe, skaller af, er for tyk eller ikke glansfuld nok. 
Vi har testet Le Mini Macaron mange, mange gange under alle tænkelige forhold - Le Mini Macaron er et fantastisk 1-trins system og vi er sikre på, at du ikke kan finde et bedre 1-trins system på markedet (det mener vi faktisk!)... så vi beder dig være tålmodig, læse vores vejledninger nøje og tage dig tiden til at blive fortrolig med Le Mini Macaron gel-lak og hvordan den påføres! Så snart du bliver fortrolig med påførslen vil du opdage, at Le Mini Macaron i sandhed er en fantastisk gel-lak der giver dig en utrolig skinnende, glans- og farvefyldt manicure, der ikke skaller af og er perfekt i alle situationer - på arbejde, under leg, under rejser... over alt hvor du er! 

Gode råd

 • Husk at file BÅDE overfladen og kanten på alle neglene. Ved at file overfladen, vil gel-lakken klæbe bedre til neglen.
 • Det er VIGTIGT at det første lag gel-lak påføres MEGET tyndt (næsten gennemsigtigt). Det først lag skal opfattes som en grund-lak og er med til at sørge for gel-lakkens holdbarhed. Du kan fjerne overflødig gel-lak fra påføringspenslen (før den påføres) ved at tørre den af på kanten af flasken. Dette vil gøre det lettere at påføre et MEGET tyndt lag.
 • Det andet lag gel-lak skal påføres noget tykkere med lette bløde strøg. Dette vil give den påførte gel-lak en meget flot og blank overflade, som kan holde længere.
 • Afslut gel-lakken på hver negl ved at påføre gel-lak på kanten af hver negl. Dette vil være med til at sørge for gel-lakken ikke så let skaller af. 
 • Indfør neglen i lampen så snart gel-lakken er påført (i stedet for først at påføre lakken på alle 5 fingre, for derefter at indføre dem en efter en). Dette er VIGTIGT for at minimere det tidsrum lakken er i kontakt med luft, da dette kan være med til at give et dårligt resultat.
 • HUSK at lukke flasken når den ikke er i brug og også gerne imens du tørrer neglene under lampen. (Hvis dette ikke er muligt, så sørg i for at låget dækker hullet i flasken, så lakken ikke er for meget i kontakt med luft og lys). Dette vil være med til at sikre at lakken ikke tørrer ud, da gel-lak reagere både på LED-lys og naturligt sollys. Undgå at LED-lampen lyser direkte på en åben flaske gel-lak, da dette vil tørre lakken ud.
 • Lad LED-lampen hvile 30-60 sekunder mellem påføring på venstre og højre hånd. Dette vil give lampen mulighed for at køle af. 

 

Læs flere gode råd under fanen med vores "Extra Tips".


Undgå
 • Lad vær at bruge håndcreme før og/eller imens du påfører gel-lakken. Dette vil gøre, at lakken ikke kan klæbe ordentligt til neglen.
 • Undgå at polere neglene efter du har filet dem før påføring af gel-lakken. Når du filer dem, dannes der en ru overflade, som gør det muligt for gel-lakken at klæbe bedre til neglen. En eventuel polering vil have den modsatte effekt, da den gør neglen glat igen (dette vil gøre gel-lakken ikke holder ret længe).
 • Gel-lakken skal ikke påføres på-/eller for tæt på huden. Hvis du får gel-lak på huden, så benyt neglebåndsskubberen til at fjerne gel-lakken, inden du hærder gel-lakken under lampen. Hvis du hærder gel-lak på huden, kan det gøre at gel-lakkens holdbarhed forkortes (skaller lettere af).
 • Det er ikke nødvendigt at påføre et tredje lag gel-lak. Dette kan risikere at gøre gel-lakken for tyk og derved gøre den mere udsat for skrammer/hakker.

VENLIGST BENYT VORES INSTRUKTIONSGUIDE FOR EN MERE DETALIERET GENNEMGANG AF HVORDAN DU PÅFØRER DEN PERFEKT LAK.


Hvordan fjerner jeg Le Mini Macaron gel-lak?
Gel-lak er anderledes end en almindelig neglelak, da det skal “lægges i blød” når du vil fjerne lakken. Der er i startkittet inkluderet 10 Remover Pads (1 stk. pr. finger). For at fjerne din gamle gel-lak skal du først file let i overfladen af lakken på hver negl. Herefter pakker du hver negl ind i en Remover Pad. Din Remover Pad skal blødgøre lakken i ca. 10-15 minutter. Sørg for den er pakket tæt rundt om hver negl for at undgå luft i at trænge ind. Lakken vil under denne proces løfte sig fra neglen, hvilket vil bevirke, at du kan skrabe lakken af ved hjælp af neglebåndsskubberen. Du kan også benytte neglefilen til at file resterende lak af neglen. Du kan i shoppen tilkøbe Remover Kit, som indeholder 100 Remover Pads.

 

Hvorfor "bobler" min gel-lak og skaller hurtigt af?

Hvis din gel-lak "bobler" er det højest sansynligt altid fordi du har lagt et for tykt lag lak. Vi plejer at sige at jo tyndere lag jo længere holdbarhed! Næste gang du lægger lak, så prøv og husk dit først lag skal være så tyndt som overhovedet muligt (næsten gennemsigtigt). 

"Bobler" din gel-lak ikke, men skaller hurtigt af efter den er lagt, så kan det være fordi du har glemt at filet let i overfladen før du påførte lakken.Husk også gerne at "lukke" lakken på den øverste kant af neglen. Derved forsegler du lakken i kanten, så den ikke skaller af for hurtigt.

Hvis du fortsætter med at oplever samme problem næste gang, så vil vi meget gerne have du kontakte os, så vil vi hurtigst muligt finde ud af hvad problemet er, så vi er sikre på du kan blive rigtig glad for din Macaron.


Hvad med "peel-off" gel-lak - er det noget i tilbyder?

Dette er desværre ikke noget vi tilbyder i øjeblikket.


Hjælp! Min gel-lak er hærdet/klumpet i flasken! 

Det er MEGET VIGTIGT du opbevarer dine neglelakker korrekt. Gel-lak er meget sensitivt over for lys (hvilket er derfor det kan hærde under LED-lys). Det betyder også at det kan reagere ved naturligt sollys, hvis det er udsat for det i en længere periode. Hvis du i en længere periode opbevarer dine flasker i nærheden af et vindue, eller under anden lyskilde, er det muligt for lakken at hærde/klumpe i flasken.

Første gang du åbner din flaske med LMM gel-lak vil du opdage den er meget tyk i konsistensen (i forhold til almindelig neglelak). Dette er helt normalt. Venligst følg den nedenstående vejledning for hvordan du korrekt opbevarer din gel-lak, så du sikre du kan bruge den så længe som muligt:

 • Lad ALDRIG flasken med gel-lak stå åben i en længere periode.
 • Under påføring af lakken skal du åbne flasken og påfører lakken på én enkelt negl. Vi anbefaler du lukker flasken, eller i hvert fald dækker hullet med låget, imens neglen hærder under lampen, og ikke imens påfører lak på den næste negl før lampen slukker. Dette vil hjælpe med at minimere den tid lakken er eksponerer for luft og lys.
 • Når flasken er åben skal du undgå at sætte den for tæt på LED-lampen, da lys fra LED-lampen kan påvirker lakken i flasken. Det er bedst at holde flasken lukket eller på afstand fra lampen når LED-lyset er tændt. Du må ALDRIG lyse LED-lys direkte på en åben flaske gel-lak!
 • Opbevar dine LMM gel-lak flaske på et mørkt sted, som f.eks. i en skuffe, så de er i sikker afstand fra vinduer og andre lyskilder. ALDRIG opbevar dine gel-lakker i køleskabet! Gel-lak skal altid have normal stuetemperatur.

Virker Le Mini Macaron LED lampe med andre mærker af gel-lak? 

JA, vores lampe kan bruges til alle andre gel-lakker, så længe de er af god kvalitet. Vi kan dog ikke garantere for resultatet, da det ikke er vores egen lak, men det burde virke fint. Husk at andre gel-lakke kan have brug for andre “tørre-tider” under lampen. Hvis du bruges vores LED-lampe til en anden lak og lakken ikke tørrer ordentligt, kan det være nødvendigt at give den 2-3 gange mere under lampen (30 sekunder x 2 eller 3 gange).

Du kan IKKE bruge LED-lampen til at tørre almindelig neglelak. Almindelig neglelak tørrer ved hjælp af lufttørring, hvorimod gel-lak indeholder et polymer, som skal tørre under en LED-lampe for at hærde ordentlig op. LED-lampen er derfor ikke egnet til almindelig lak og vil derfor ikke tørre under lampen.


Hvad er forskellen på LED-lamper og UV-lamper? Hvilken lampe bruger Le Mini Macaron?

LED-lamper bruger LED-lys (ligesom den slags man bruger på f.eks. skoler og kontorer) for at hærde lakken. UV-lamper bruger UV-lys (som f.eks. solen benytter) for at hærde lakken. Man kan sige LED-lys er mindre skadeligt end UV-lys, da det ikke overfører UV stråler - der ved eksponering i længere perioder, kan brune huden (som f.eks. ved solbadning) og virke kræffremkaldende. Alle vores LMM lamper bruger kun LED-lys.

Lamper med LED-lys benytter nyere teknologi i forhold til UV-lamper. LED-pæren gør det muligt at hærde en gel-lak på halvdelen af den tid det vil tage under en UV-pære.  En LED-lampe bliver heller ikke lige så varm, som en UV-lampe og en LED-pære vil aldrig skulle skiftes.


Kan jeg bruge opladeren der følger med min Le Mini Macaron til at oplade min mobiltelefon?

Strømstik-/kablet der er inkluderet i LMM startkittet er IKKE designet til at være kompatibelt med mobiltelefoner, ipads og andre elektroniske produkter. LMM kablet er kun designet til at bruges i forbindelse med LMM LED-lampen. Hvis du bruger strømstikket-/kablet til andre elektroniske produkter kan det overophede. Husk derfor altid kun at bruge LMM strømstik-/og kabel til vores LED-lampe. Du kan dog sagtens bruge vores LED-lampe og vores USB-kabel til alle slags computere, mobilopladere og andre elektroniske produkter med et USB-stik.