Hvorfor fejrer vi valentinsdag?

Valentinsdag, en tradition, der ofte kategoriseres som en kommerciel ferie, der eksisterer med det eneste formål at sælge kort, blomster, smykker og slik, men hvis du graver lidt dybere, vil du opdage, at netop denne dag har rødder den dato århundreder tilbage.

Selvom nogle af disse oprindelser er af særlig grusom karakter, har denne ferie på en eller anden måde stået tidens prøve og er blevet en fejring af kærlighed og beundring. I dag, hver 14. februar, udveksles gaver mellem kære, og selvom tanken om at udtrykke ens følelser stort set er den samme i alle lokaliteter, har forskellige lande verden over deres egne unikke traditioner.

 

Saint Valentines, en romersk-katolsk præst, blev gjort til martyr ved hans henrettelse den 14. februar omkring 269 e.Kr, fordi han hjalp kristne par med at gifte sig. På den tid forbød "Claudius Den grusomme" alle ægteskaber under den overbevisning, at romerske mænd var uvillige til at melde sig ind i hæren på grund af deres tilknytning til deres hustruer og familier. Men ifølge History.com, trodsede Valentine ham og fortsatte med at udføre hemmelige ægteskaber for unge elskere hvilket førte til hans henrettelse.

 

I årenes løb har vi i Danmark omfavnet den traditionelle Valentines dag, for at hylde det stadigt berømte kærlighedsikon, Saint Valentine. En af de mest populære fremgangsmåder at fejre denne dag er afsendelse af blomster, chokolade og andre gaver.

 

Le Mini Macaron - Gaveideer til valentinsdag 

Buketter er smukke, men hvor længe varer de?

 

Denne Valentinsdag anbefaler vi, at du forsøger at prøve noget andet.

 

Du har sandsynligvis før givet blomster og chokolade, men de er snart væk, og det kan være lidt trist at se dem visne. Prøv i stedet for at give en gave, der kan holde længe og som hun kan benytte mange gange og hver gang, sende en kærlig tanke til den hun har fået den af.

 

Store Valentinsgaver til hende kan gå ud over den klassiske chokolade og blomster, men hvad skal det så i stedet for være?

Det giver vi et par gode bud på her:

Prøv bl.a. det lækre startsæt der indeholder alt, til en perfekt manicure. 

Eller det eksklusive sæt med plads til 4 fingre eller hele foden i lampen. Indeholder også 4 eksklusive farver.

Le Maxi manicure startsætRouge and Moi, unboxed

MANICURE KIT - LE MAXI LIMITED EDITION, ROUGE & MOI, 699,95 kr.