De meste stillede spørgsmål omkring gel polish

FAQ

Her kan du finde svar på de fleste almindelige spørgsmål, der kan opstå med gel polish.

Når du starter med at bruge gel polish, kan du nemt opleve udfordringer med de forskellige elementer: Forberedelse, påføring eller aftagning. Udfordringerne kan påvirke holdbarheden og oplevelsen med produktet. Det er helt normalt – og øvelse gør mester!

Hvis du får udfordringer, så husk, at der altid findes en løsning, og vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde den.

Det kan både være små ting i din hverdag eller de fysiske forhold omkring dine negle - uanset hvad, så vi er her for at hjælpe dig.

Spørg om hjælp

Kan du ikke finde svarene på dine udfordringer med guides og FAQ? Så kontakt kundeservice på mail: support@leminimacaron.dk 

Til gel polish skal du bruge en LED-lampe for at tørre lakken, hvor almindelig neglelak lufttørrer af sig selv.

Gel polish giver samtidig en flottere finish og længere holdbarhed end almindelig neglelak.

Le Mini Macaron er Danmarks første UV-gelsystem 100% designet til hjemmebrug. 

Vi laver brugervenlige produkter med fokus på din sikkerhed. Derfor har vi skabt et komplet negleunivers for dig, der ønsker skånsomme negleprodukter af kompromisløs kvalitet. Le Mini Macaron er også renset for den uønskede kemi, du ofte finder i almindelige gel-systemer, der er udviklet til professionel brug. 

Fra begyndelsen, i 2013, har vi først og fremmest haft fokus på forbrugernes sikkerhed. 

Hos Le Mini Macaron har vi derfor udarbejdet en liste med over 100 forskellige ingredienser, vi ønsker at undgå i vores gel polish formel. Du kan se et udsnit af de vigtigste ingredienser og læse mere om allergi her.

Le Mini Macaron er det eneste gel-brand udviklet 100% til hjemmebrug. Det betyder, at vi tager alle tænkelige forholdsregler for at sikre optimal sikkerhed for forbrugeren.

Vi arbejder løbende med vores lamper og lysstyrken i dem, og derfor har vi valgt at sænke lysstyrken i lamperne mest muligt. Det betyder, at lamperne fra Le Mini Macaron har en markant lavere lysstyrke end almindelige lamper på markedet. Derfor kan vi ikke garantere, at vores mini og maxi lamper virker med andre gel brands.

Der er dog intet videnskabeligt belæg for, at LED-lys fra gel lamper har en langtids-skadelig effekt, men der findes heller ikke bevis for det modsatte. Derfor har vi også valgt at udvikle Le Pro lampen, der med 36 watt kan tørre alle typer af gel polish.

Der er god sandsynlighed for, at du kan bruge Le Mini Macaron gel polish sammen med andre lamper fra andre brands – men alle gel brands er udviklet til at virke med et særligt lysspektrum, som er individuelt fra brand til brand. Vi kan derfor ikke garantere, at vores gel polish vil virke med alle andre lamper på markedet.

Mange bekymrer sig, om gel lampers lys kan være skadeligt. Der findes intet videnskabeligt belæg for, at LED-lys fra gel lamper har en langtidsskadelige effekt, men der findes heller ikke bevis for det modsatte.

Vi har dog valgt at sænke lysstyrken på vores mini og maxi lamper for at passe mest muligt på dig som forbruger.

Brugen af kosmetik under graviditet og amning er altid et spørgsmål, du skal gøre op med dig selv. Det frarådes dog ikke at bruge gel polish til hjemmebrug under graviditet eller amning.

Vi lever op til alle regler og retningslinjer for gel polish til hjemmebrug, og følger du vores guides og vejledninger, er det sikkert for dig at bruge vores produkter.

Almindelig neglelak og gel polish er to forskellige ting, og vi anbefaler ikke at bruge det sammen. Lampen har eksempelvis ingen effekt på almindelig neglelak, som ikke indeholder UV-aktiverede ingredienser.

Ja, sagtens! Du skal blot følge vores guides, og gøre helt som du plejer med dine naturlige negle. Du skal dog være opmærksom på at negle, der er limet på din naturlige negl, kan løsne sig, hvis du fjerner farven med vores Removal Wraps eller et andet aftagningsprodukt.

Derfor anbefaler vi, at du ved limede negle ikke bruger et aftagningsprodukt til at fjerne gel polish med. I stedet kan du blot putte en ny farve ovenpå den eksisterende – eller file den gamle farve lidt ned og påføre en ny.

Det er rigtigt svært at tage billeder, der gengiver farver helt perfekt og naturtro. Farverne kan samtidig opleves forskelligt afhængig af lysstyrken på den enkelte skærm, farvegengivelsen på skærmen, lyset i rummet du sidder i og meget andet.

Det kan også spille en faktor, om du sidder ved en computer, telefon eller en tablet.

Vi forsøger altid at tage så naturtro billeder af vores farver som muligt - og i forskellige lysforhold, således farven gengives bedst muligt.

Som udgangspunkt skal lakken hærde 30 sekunder i den lille lampe og 60 sekunder i de store. Men synes du stadig, at lakken er lidt fedtet efter den anbefalede tid, så giv neglene en tur mere i lampen.

Det vigtigste er, at du oplever, at din gel polish er helt tør mellem hvert lag. Mærk derfor altid efter, når lampen slukker.

Overfladen af din negl består af dødt væv. Som udgangspunkt har neglen ikke brug for pauser eller tid til at ånde, men der kan være mange andre grunde til, at det kan være en god ide med en pause.

Når du bruger gel, filer du lidt i overfladen af neglen. Du skal altid passe på med at file for meget på den naturlige negl (overfiling), da man risikerer tynde negle, der knækker nemt og bliver ømme. Ved overfiling blotlægges de nederste lag i neglen, som ikke nødvendigvis er dødt væv.

Har du filet meget på neglene, kan det være en god ide med en pause mellem manicure-behandlingerne. I disse pauser anbefaler vi, at du bruger neglekur. Trænger dine negle til en pause og en neglekur? Find den neglekur, der passer til dig her.

Mange kan opleve tørre negle i perioder - afhængig af arbejde, fritidsinteresser, vejret eller noget andet. I disse perioder kan en pause med en fugtighedsgivende neglekur også være en god ide.

Har du, som de fleste, helt almindelige negle, og har du ikke filet for meget på overfladen, er der intet galt i at have gel polish på neglene hele tiden.

Gel polish giver en flot finish og lang holdbarhed. Det skyldes, at gel polish ikke males på neglene som almindelig neglelak. Man kan i stedet sige, at man støber et farvelag ovenpå neglen.

For at opnå den lange holdbarhed er det vigtigt, at din gel polish har mulighed for at gribe fat og binde sig til din negl. Gel polish har brug for en ru, helt ren og helt tør overflade, den kan hæfte sig på. Derfor er det vigtigt, at udføre korrekt prep, hvor du sørger for at file meget forsigtigt på neglens overflade. Læs mere om prep her.

Neglen skal være mat – ikke mere end det. Pas på med at file for meget, det kan give overfiling, som resulterer i ømme negle, der nemt knækker.

Har du allerede en flot gel polish farve på neglene? Så behøver du ikke fjerne den gamle. Du kan blot file overfladen på den gamle gel polish og derefter påføre en ny farve.

Hvis du ønsker at skifte til en gel polish, der ikke er heldækkende, er du nødt til at fjerne den gamle. Læs mere om hvordan du fjerner gel polish her.

Vi anbefaler altid, at du benytter Removal Wraps til at fjerne gel polish fra Le Mini Macaron. Der findes rigtig mange forskellige slags neglelakfjerner på markedet, og vi kan aldrig garantere, at alle typer kan fjerne vores gel polish.

Ligeledes anbefaler vi også kun at bruge produkterne Le Clean eller Nail Cleanser Pads til at rense neglen inden manicuren.

Gel polish hærder i lys. Sollys og andre UV-kilder kan også hærde lakken. Lakken må derfor ikke stå fremme i direkte sollys – hverken direkte i solen eller i sollys gennem et vindue. Er det forår eller sommer, kan lakken også hærde udenfor i skyggen.

 • Undgå at påføre gel polish udenfor.

 • Undgå at påføre gel polish i sollys gennem et vindue.

 • Undgå at påføre gel polish tæt på andre UV-lys-kilder (Solarium, akvarielys, terrarielys, lamper med lyskilder i neonfarver, m.v.).

 • Undgå at opbevare dine gel polish et sted med direkte sollys.

Når du laver gel manicure, anbefaler vi, at du sætter låget på din gel polish mellem hvert lag. Så undgår du, at der kommer lys ned i toppen af flasken, og at lakken derfor hærder/klumper.

Gel polish kan også blive for gammel. Er det mere end 18 måneder siden, du tog den i brug, kan det resultere i, at lakken begynder at blive tyk og klumpet.

At lægge en holdbar gel manicure kræver øvelse - uanset hvor god du er til almindelig neglelak - men det skal nok lykkes! Det er helt almindeligt, at du ikke opnår lang holdbarhed i første forsøg.

Nøglen til gel polish, der holder længe, ligger i god forberedelse og tynde lag. Da gel polish ikke indeholder nogle opløsningsmidler, ligesom almindelig neglelak, så binder gel polish ikke naturligt til neglen, og det kræver derfor mere af den, som lægger den.

Vi anbefaler at du bruger denne grundige guide for at opnå det bedst mulige resultat.

Har du allerede fulgt guiden ovenfor til punkt og prikke og måske også nørdet guiden: Prep dine negle og få længere holdbarhed, og har du stadig problemer med holdbarheden? Så kontakt vores kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig på mailen support@leminimacaron.dk 

Undersøg først, om lampen er sat til et strømstik (USB), og at der er tændt for strømmen.

Bruger du en powerbank til din lampe, kan det være nødvendigt at fjerne ledningen fra powerbanken mellem hver tænding – det er en funktion, der er indbygget i mange power banks.

Lampen kan desværre godt gå i stykker - det samme kan ledningen. Skulle det ske, så vil vi meget gerne hjælpe med at finde fejlen, og få den til at virke igen. Kontakt os på mail: support@leminimacaron.dk

Der kan desværre være mange mulige årsager til, at din gel polish ikke holder så længe som forventet. Vi har derfor lavet en liste til dig med de hyppigste årsager her:

 • Dårlig forberedelse (prep) af neglen. Grundig forberedelse med de rigtige produkter er altafgørende for en god manicure. Se den grundige guide til prep her. Det er vigtigt, at du følger anvisningerne til punkt og prikke – og samtidig husker, at det kan kræve øvelse.

 • For tykke lag gel polish. Laver du for tykke lag, kan det medføre, at lakken ikke hærder ordentligt og falder af i flager. Se den grundige guide, hvordan du lægger gel polish her.

 • Negletype. Nogle negletyper er sværere at få gel til at hæfte på. Har du eksempelvis meget tynde eller olierede negle, så kan det give udfordringer med holdbarheden.

 • Har du arbejde eller fritidsinteresser, der gør dig særligt udsat for stød på neglene, slag, kemikalier, fugt eller lignende. Det kan nemlig forkorte holdbarheden.

 • Har du skader på dine negle, eller en neglesygdom, kan det også give udfordringer.

Har du skader på dine negle, eller en neglesygdom, kan det også give udfordringer.

Har du fulgt vores grundige guide til punkt og prikke, men oplever du stadig problemer? Kontakt os på mail: support@leminimacaron.dk.

Oplever du, at lakken knækker af i spidsen og ved neglebånd (lifting), så fortvivl ikke. Næsten alle vil opleve det på et tidspunkt, og det kan have flere årsager. 

Det kan bl.a. skyldes dårlig prep af neglene eller for tykke lag. Check denne step-by-step guide om den gode prep, og se om du husker det hele. 

En anden vigtig regel er, at du skal forsegle spidsen af neglen med gel polish. På den måde kan vand og andre ting ikke komme ind under lakken og dermed give et lift. Har du korte negle, kan det være sværere at forsegle neglen. Du kan se en guide til korte negle her.  

Det kan også skyldes, at du bruger dine negle som redskab? Vi kommer alle til det, men det kan altså få lakken til at chippe.

Af og til kan du opleve, at lakken ikke føles helt tør, efter den har været i lampen. Oplever du dette, så er det meget vigtigt, at du giver den en tur mere i lampen, indtil den er helt tør. Le Mini Macaron gel polish skal være helt tør mellem hvert lag.

Årsager til at lakken ikke tørrer i lampen:

 • For tykke lag. Det er vigtigt, at gel polish påføres i meget tynde lag.

 • Bruger du en original Le Mini Macaron lampe? Der er rigtig god sandsynlighed for, at Le Mini Macaron gel polish virker med andre lamper, men vi kan ikke garantere det.

 • Er din lampe defekt? Hvis lyset blinker, kan ledningen eller lampen være defekt. Tag da kontakt til support på support@leminimacaron.dk 

Mange problemer kan undgås ved at følge vores grundige step-by-step guide.

Det er svært - men vigtigt at undgå at få gel polish på hud og neglebånd. Sker det alligevel, så sørg for at fjerne det hurtigt og gerne inden du hærder lakken i lampen, da det kan påvirke holdbarheden af din gel manicure negativt.

Oplever du, at lakken flyder ud på huden og neglebånd, så kan det skyldes for tykke lag. Sørg for at rotere penslen i flaskens hals, inden du påfører din gel polish. På den måde sikrer du, at der ikke er for meget lak på penslen. 

Du kan benytte forskellige værktøjer til at sikre, at du får en skarp kant på din gel polish, uden hudkontakt. Det kan f.eks. gøres med den skarpe kant på Remover Tool eller med penslen Le Round.

Striber og rynker skyldes altid for tykke lag. Er skaden sket, så skal du fjerne din gel polish og prøve igen med tyndere lag. Vi anbefaler altid flere tynde lag end få tykke lag.

Gel polish indeholder ingredienser, der udvikler varme, når de hærder i lampen. Det er både helt normalt og helt ufarligt.

Oplever du en meget kraftig brændende fornemmelse, så kan det skyldes, at du bruger for tykke lag. Husk altid at påføre tynde lag når du laver gel polish. Det kan også skyldes, at du har fået gel polish på huden og mærker en brændende fornemmelse. Det er dog ufarligt.

Bobler i lakken kan dannes, når der er lagt for tykke lag. Sørg altid for at lægge tynde lag for at opnå det bedste og flotteste resultat.

Hvis din gel polish løfter sig, kaldes også lifting, betyder det stort set altid, at forberedelsen ikke er gjort godt nok. Forberedelse er altafgørende for en god manicure med gel polish. Læs denne guide om prep, og se om du husker det hele.

Lifting kan også skyldes, at lakken er lagt i for tykke lag. Sker det, har lampen svært ved at hærde lakken helt op. Er lakken ikke helt tør, kan den løfte sig. Forsøg at undgå for tykke lag.

Nogle oplever, at det er svært at få gel polish af. Det kan have forskellige årsager.

Følg denne step-by-step guide om aftagning af gel polish, så skulle du gerne lykkes med at få det af. Bruger du topcoat, skal du huske at file hele vejen gennem topcoaten for at få et godt resultat.

Husk at Removal Wraps godt kan blive for gamle. Sker det, tørrer de ud og virker ikke mere. En Removal Wrap skal være fugtig, ellers virker den ikke.

Oplever du ømme negle efter at have fjernet din gel polish, skyldes det, i langt de fleste tilfælde, overfiling. Forberedelse af neglen med filing skal gøres så nænsomt som muligt og det er vigtigt, at du undgår at file neglene tynde. Gør du det, kan du blotte nerveenderne. Når det beskyttende lag gel polish fjernes, kan det føles ømt. 

Det er dog meget almindeligt, at du oplever, at neglene er ekstra sensitive, lige efter du har taget sin gel polish af. Det fortager sig som oftest efter få minutter. Gør det ikke, kan det være tegn på overfiling.